Viorica Dăncilă va discuta cu preşedintele Klaus Iohannis pe marginea remanierii guvernamentală pe care o pregăteşte în CEx-ul PSD care va avea loc luni.

Anunțul a fost făcut chiar de către premier care a susținut că i se pare normal să-l informeze pe șeful statului.

”Da, în CEX-ul de săptămâna viitoare vom discuta despre remaniere. Nu doresc să discut nume, analiza va fi prezentată în fața tuturor colegilor. Normal că îi voi spune președintelui că vin cu o remaniere, trebuie să știe cu cine vom merge mai departe”, a spus Viorica Dăncilă.

Declarațiile lui Dăncilă indică că aceasta nu vrea să mai aibă parte de suprize ca cele din trecut când Iohannis a respins nominalizările făcute de Dăncilă, iar Guvernul a trebuit să lucreze cu interimari pentru perioade lungi de timp.

În ceea ce privește remanierea unor miniștri, din interiorul PSD s-au auzit nume precum: Petre Daea, Daniel Suciu, Răzvan Cuc sau Carmen Dan. Conform Vioricăi Dăncilă, remanierea va fi raportată la măsurile din programul de guvernare, la activitatea fiecărui ministru, la modul în care a comunicat măsurile. ”Remanierea nu e pentru o persoană sau alta. Nu a fost nicio discuţie referitoare la un ministru sau altul”, a spus Viorica Dăncilă.

Remanierea s-ar putea extinde şi la ministerele ALDE, conform unor discuții neoficiale. Pe lista neagră ar fi ministrul de externe – Teodor Meleşcanu şi ministrul Energiei – Anton Anton.