Femeile care au primit ambele doze ale vaccinului Pfizer-BioNTech au, în general, un nivel mai ridicat de protecție împotriva coronavirusului decât bărbații vaccinați. Așa reiese din studiul publicat de New England Journal of Medicine.

Studiul a analizat 4.800 de profesioniști din domeniul sănătății vaccinați în Israel, în perioada decembrie- iulie 2021. Rezultatele au arătat că până la sfârșitul studiului, femeile cu vârsta de 65 de ani sau mai mult au avut un număr mai mare de anticorpi decât bărbații din același segment de vârstă.

Rezultatele au arătat, de asemenea, că, deși anticorpii împotriva coronavirusului au scăzut pentru ambele sexe până la 80 de zile după administrarea celei de-a doua doze, femeile au avut în continuare un număr mai mare de anticorpi la nivelul lor maxim de protecție.

Eficiența vaccinului Pfizer

Un alt raport publicat luni în jurnalul medical The Lancet, care a constatat că eficacitatea vaccinului Pfizer a scăzut sub 50% după aproximativ șase luni de la primirea celei de-a doua doze.

Studiul vine la doar câteva săptămâni după ce Food and Drug Administration a autorizat fotografii de rapel ale vaccinului Pfizer pentru persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste, precum și pentru cei cu un risc mai mare de îmbolnăvire gravă.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, săptămâna trecută, au publicat, de asemenea, o recomandare „puternică” prin care cerea femeilor însărcinate să se vaccineze ca parte a unui efort de combatere a dezinformării care contribuie la rate scăzute de vaccinare în rândul femeilor gravide sau care încearcă să rămână gravide.