Pentru unele persoane bătrânețe este o perioadă grea pentru că în timpul acestei perioade apare degradarea trupească dar și diferite afecțiuni medicale care îi face pe bătrâni să necesite ajutor. Ajutorul de care au nevoie persoanele vârstnice este de mai multe feluri: ajutor financiar, sufletești, fizic, la îndeplinirea treburilor gospodărești sau chiar la îndeplinirea propriei igiene. Cele mai multe ori, ajutorul vine din partea copiilor, nepoților sau altor rude.

Dar sunt și situații în care din nefericire de persoanele vârstnice nu mai are cine să aibă grijă. O astfel de situație este din ce în ce mai prezentă pentru că tinerii din țara noastră au plecat în străinătate pentru a putea duce un trai mai bun. În urma acestora au rămas părinți, bunici sau alte rude, care din momentul în care au ajuns la bătrânețe au tot felul de nevoi.

Pentru că acestea să poată fi satisfăcute trebuie apelat la serviciile oferite de către un cămin pentru persoane vârstnice. Având în vedere că cererea pentru contractarea unor astfel de servicii este din ce în ce mai mare este destul de greu de găsit un loc liber într-un cămin pentru persoane vârstnice care să și ofere servicii de cea mai bună calitate.

Din fericire există cămine care activează în mediul privat și care se adresează persoanelor vârstnice care au nevoie de diferite tipuri de ajutor. Astfel de centre sunt foarte solicitate de către persoanele care au nevoie de ajutor în realizarea diferitelor activități. Faptul că în cadrul acestor centre este mult mai bine decât în căminele aflate în sistemul public reprezintă principalul motiv pentru care este foarte mare cererea pentru a putea beneficia de un loc în cadrul căminelor aflate în sistemul privat.

Din toate punctele de vedere este mult mai bine în cadrul centrelor existente în mediul privat pentru că în cadrul acestor centre beneficiarii nu sunt priviți ca niște persoane inutile care nu fac altceva decât să  încurce. Din păcate, mentalitatea personalului care lucrează în cadrul căminelor din sistemul public dar și modul în care acestea sunt organizate ne duc cu gândurile la anii grei prin care la un moment dat societatea noastră a trebuit să treacă.

De ce seniorii noștri au nevoie de servicii premium pentru seniori?

Există multe răspunsuri la întrebarea aflată în cadrul subtitlului acestui articol. Câteva dintre cele mai elocvente răspunsuri sunt următoarele:

  • Nivelul de confort de care se bucură persoanele care ajung să trăiască într-un astfel de locație este una dintre explicațiile pentru care seniorii noștri au nevoie de servicii Premium după o viață întreagă în care aceștia au muncit, de cele mai multe ori din greu, au dreptul ca măcar la bătrânețe să se bucure de un nivel de confort cât mai ridicat. Dacă acesta nu poate fi oferit în propria locuință atunci apelare la un cămin de bătrâni care prestează servicii de lux este cea mai bună soluție a avut la îndemână de către persoanele care trebuie să aibă grijă de cei vârstnici.
  • Integrarea vârstnicilor este un alt aspect foarte important care face ca traiul într-un centru din rețeaua privată de servicii sociale să fie unul calitativ atât din punct de vedere fizic cât și din punct de vedere sufletește sau mental. Persoanelor vârstnice se realizează prin desfășurarea a cât mai multor activități în care nivelul de socializare este la cote foarte înalte. De asemenea nivelul de culturalitate sau de empatie sunt la cote înalte atunci când vine vorba de încercarea de a integra în comunitate pe cei vârstnici. Cu toate că persoanele vârstnice nu mai sunt utile din punct de vedere financiar asta nu înseamnă că, noi, ca societate trebuie să ne debarasăm de astfel de persoane. Dimpotrivă trebuie făcut tot ceea ce este posibil pentru ca ultimii ani din viața unui senior să fie trăiți într-un mod frumos.
  • Nu în ultimul rând, sprijinul emoțional, medical, dar și faptul că personalul care lucrează în cadrul unui astfel de centru face tot ceea ce este posibil pentru ca beneficiarii să se bucure de un nivel cât mai ridicat de independență este un alt aspect care cu siguranță că face diferența atunci când sunt analizate ofertele din mediul privat sau cele din mediul public.

Fie că este vorba despre un cămin din mediul privat sau din mediul public trebuie ca acesta să fie ales după analizarea cât mai multor oferte.

Într-adevăr, în sistemul privat este mult mai bine din multe puncte de vedere însă asta nu înseamnă că în mediul public nu există oameni competenți. Ba există, dar modul de organizare, mentalitatea și lipsa de interes sunt doar câteva dintre aspectele care ne fac să apelăm la mediul privat de fiecare dată când avem o nevoie care trebuie să fie satisfăcută.

Cu toate cu astfel de situație este destul de tristă, partea bună este că în sistemul privat există toate argumentele de care avem nevoie pentru a ne putea bucura de satisfacerea dorințelor pe care le avem. Indiferent de soluția pe care vrem să o contractăm trebuie analizate cât mai multe oferte pentru a putea identifica oferta care răspunde cel mai bine nevoilor avute.

Există o varietate atât de mare de oferte încât sunt sigur că toate nevoile își găsesc satisfacerea, asta în cazul în care lucrurile sunt făcute într-un mod corect și eficient.