Rareş Bogdan, europarlamentar şi prim-vicepreşedinte al PNL, a vorbit, duminică, despre subiectul majorării pensiilor. Într-o perioadă în care liberalii au transmis mai mult incertitudine în rândul bătrânilor din România, îngrijoraţi că pensiile nu le vor mai creşte cu 40%, aşa cum le-a promis PSD, Rareş Bogdan vine şi declară răspicat ce intenţii are Guvernul în privinţa pensiilor.

Invitat la Antena 3, liberalul a declarat că PNL va pune în aplicare ceea ce s-a votat în Parlament şi a fost promulgat de preşedintele Iohannis. Nu există altă variantă, decât “dacă vrei să-ți aprinzi un fitil direct la Palatul Victoriei”. “Orice Guvern se va juca cu pensiile românilor va fi efectiv pulverizat”, a mai precizat Rareş Bogdan, care a dat asigurări că pensiile vor fi mărite de la 1 septembrie, iar alocaţiie vor fi dublate de la 1 august, potrivit legii.

Închidem direct acest subiect, respectăm Legea Pensiilor

“Îi asigur că PNL pe ceea ce se votează în Parlament va pune în aplicare. Noi am fost cei care am militat pentru dublarea alocațiilor.

Un Guvern nu se poate juca cu o lege. În momentul în care Parlamentul a votat și președintele a promulgat, Guvernul nu mai are de ales și trebuie să pună în aplicare. Doar dacă vrei să-ți aprinzi un fitil direct la Palatul Victoriei.

Orice Guvern se va juca cu pensiile românilor va fi efectiv pulverizat, va fi afectat electoral într-un mod catastrofal. Ca să închidem direct acest subiect: am prorogat alocațiile și le vom dubla pe 1 august. Respectăm Legea Pensiilor și pe 1 septembrie vom mări pensiile”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, la Antena 3.