Rareş Bogdan este dispus să renunţe la Parlamentul European? Vrea la schimb o funcție de ministru

Rareș Bogdan a spus că ar fi dispus să renunțe la activitatea sa la Bruxelles în cazul în care premierul ar considera că prezența lui în Guvern „este un plus şi un ajutor pentru PNL”.

„Dacă Florin are nevoie de mine şi consideră că prezenţa mea în Guvern este un plus şi un ajutor pentru PNL, pentru români în primul rând şi pentru ceea ce avem de făcut, i-am spus că poate să se bazeze pe mine. Nu aş vrea să intru imediat, să mă lase măcar până în primăvară la Bruxelles, că mai am de terminat nişte dosare pe care le-am luat şi nişte proiecte pe care le-am făcut acolo.

Deci mi-aş dori totuşi ca măcar jumătate de mandat – în martie cred că am jumătate de mandat – să pot să stau acolo. Sper să-mi asculte dorinţa şi să mă lase să îmi duc mandatul în continuare”, a declarat Rareş Bogdan la Prima TV.

Amintim că europarlamentarul a lansat anterior o provocare colegului său din Parlamentul European, Dacian Cioloş.

„Îi transmit o provocare domnului Dacian Cioloş, am înţeles că se gândeşte la o poziţie de ministru. Dacă domnia sa vine de la Bruxelles pentru o poziţie de ministru, automat voi intra şi eu în Guvern alături de Florin Cîţu pe o altă poziţie, dacă domnia sa vine”, spunea Rareş Bogdan înainte de alegerile interne din partid.

Ce spunea anterior Rareș Bogdan?

Prezent în studioul emisiunii Insider Politic de la Prima TV, Rareș Bogdan a discutat pe marginea situației politice de până acum. Rareș Bogdan a răspuns și la întrebarea dacă Florin Cîțu își va da demisia din funcția de premier.

„Am văzut că, la mai puţin de o oră de la momentul tragediei, liderii PSD au sărit în sus fără să se gândească la necazul oamenilor, fără să se gândească la tragedia în sine, fără să se gândească la ceea ce s-a întâmplat acolo – în spitale subfinanţate 30 de ani, în spitale nerefăcute timp de 60-70 de ani – şi au cerut rapid demisia, au aruncat vina. Acum, să arunci pe un guvern care de opt luni la putere, aproape nouă luni, şi să nu vezi 31 de ani în sănătatea românească a fost finanţată (subfinanţată – n.r.) mi se pare ticăloşie. Dar sunt obişnuit ca liderii PSD să fie ticăloşi, nu e nimic nou. Ce mă şochează este că în astfel de momente, în loc să încerce să fie în compasiune cu familiile victimelor, să fie alături de oamenii care au trecut prin această tragedie, să găsească soluţii, să se gândească la ce pot face ei, chiar fiind în opoziţie, pentru aceşti oameni, repede au luat claxoanele, au luat trompetele şi au început să urle. Cum să guvernăm cu aşa ceva?”, a afirmat Rareş Bogdan în emisiunea Insider Politic, difuzată duminică de Prima TV.

Sursă foto: Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu