Președintele ales al USR PLUS, Dacian Cioloș, a declarat, după victoria sa, că după ce va fi ales noul Birou Național al formațiunii politice va putea stabili strategia de negociere de după moțiunea de cenzură. Cioloș exclude în continuare cooperarea cu premierul Florin Cîțu și spune că „toate variantele sunt pe masă”.

Noul președinte USR PLUS spune că Biroul Național va decide poziția de negociere pe care o va avea formațiunea după moțiunea de cenzură.

„Știți care a fost poziția USR PLUS de până acum. Nu cred că această poziție se va schimba. Putem intra într-un guvern de coaliție cu PNL și cu UDMR dacă avem un premier cu care putem lucra și în niciun caz acel premier nu poate să fie Florin Cîțu. Deocamdată nu e clar ce-și dorește PNL.

Mâine alegem noul Birou Național. După ce avem o primă discuție în Biroul Național, avem ce să discutăm. În primul rând așteptăm rezultatul moțiunii de cenzură”, a afirmat, vineri seara, Dacian Cioloș.

Acesta a spus că va renunța la poziția de președinte al grupului european RENEW Europe din Parlamentul European.

Dacian Cioloș nu îl va susține pe Florin Cîțu

Totodată, Cioloș a precizat că între alegeri anticipate și a-l susține din nou pe premierul Florin Cîțu, nu optează pentru „niciuna”.

„Vom vedea la momentul respectiv care sunt argumentele și situația. Toate variantele sunt pe masă, în afară de aceea de a-l susține pe premierul Florin Cîțu”, a continuat acesta.

Dacian Cioloș a afirmat că nu-și dorește să intre în Guvern. „Vreau să mă ocup de partid. Vom vedea cine va intra în Guvern la momentul respectiv”

Dacian Cioloș este noul președinte al USR PLUS, după al doilea tur de scurtin intern. El l-a învins pe Dan Barna, fostul președinte. Dacian Cioloș a obținut 50,9% din voturi, iar Dan Barna 49,1%. Cioloș a obținut 19.603 voturi, iar Dan Barna a obținut 18.908 voturi.

În urma celui de-al doilea tur de scrutin, Dacian Cioloș l-a învins în cursa internă pe președintele în funcție al USR, Dan Barna.

Sursa foto: INQUAM Photos, George Călin