Rareș Bogdan spune că Austria face ce îi cere Moscova

România trebuie să pună presiune pe Austria prin toate metodele pe care le are la dispoziție, spune europarlametarul Rareș Bogdan. Liberalul a declarat, la Digi24, că Austria încă se bucură de o relație privilegiată cu Moscova, iar acest lucru îi influențează decizia. El a lăsat să se înțeleagă că Austria are interese mari în Rusia și de aceea acceptă să facă jocurile Moscovei.

„(…) O țară non-NATO… e foarte complicat să zici. Ăsta este adevărul pur pe care nu trebuie să ne ferim să-l rostim. (…) Relațiile pe care Moscova le are în continuare cu Austria, modalitatea în care Austria primește în continuare gaz din conductele Gazprom la prețuri preferențiale. Spre deosebire de alte state europene, Austria se bucură de o relație privilegiată cu Rusia lui Putin. Și practic Putin nu ne vrea în Schengen. (…) pentru că România câștigă enorm și financiar și din punct de vedere al respectului și practic se cimentează și mai puternic în Europa”, spune europarlamentarul.

România, stat cheie UE și NATO

România e un partener cheie al UE și NATO. Și și-ar întări acest statut odată cu primirea în Schengen, afirmă Rareș Bogdan. Liberalul este de părere că

„În momentul ăsta România este țară cheie alături de Polonia. Pentru tot ceea ce înseamnă front estic. Și tot ce înseamnă agitația din Balcani. (…) Toate aceste atuuri pe care le avem trebuie exploatate. Și de asta nu trebuie să ne ferim să folosim niciun fel de metodă”, adaugă europarlamentarul.

Rareș Bogdan susține că România trebuie să-și impună punctul de vedere. Și să arate că România nu are nicio legătura cu fenomenul migrației la nivel european. El spune că argumentația lui Nehammer și a lui Karner este una falsă. Pentru că migrația nu are legătură cu România.

Bogdan este de părere că migrația nu are legătură cu rutele din Bulgaria și România și cu rutele din Balcanii de vest. Liberalul a amintit și de faptul că majoritatea liderilor europeni sunt de partea României în chestiunea Schengen. El nu-și explică cum e posibil ca SUA să ridice vizele pentru români din 2025, dar Austria să se opună intrării noastre în Schengen.

„Cert este că Austria nu poate fi în momentul ăsta convinsă cu argumente logice, poate fi constrânsă doar. Respectiv cu o presiune continuă din partea celor trei organisme europene.

Din partea celorlalte state europene, în frunte cu Germania și Franța. Și de asemenea din partea partenerului nostru  strategic, Statele Unite ale Americii” a mai spus Bogdan.