România a solicitat președintelui CE sprijin pentru aderarea la spațiul Schengen

Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European, a solicitat președintelui Comisiei Europene, Ursulei von der Leyen, sprijin pentru aderarea României la spațiul Schengen.

Este de notorietate faptul că domnia sa alături de Roberta Metsola și Manfred Weber sprijină includerea României și Bulgariei în Schengen, a precizat europarlamentarul. Sunt convins că eforturile coordonate ale celor trei și ale Grupului PPE, în general, pentru susținerea celor două state vor avea un rezultat bun, a mai spus  Cristian Bușoi,

„Împreună vom reuși să convingem Guvernul Austriei să respecte tratatul de înființare al UE, să renunțe la atitudinea absurdă și incorectă de a bloca aderarea României și Bulgariei. Răspunsul președintei Ursula von der Leyen la întrebările mele și ale altor colegi români a fost unul extrem de clar de susținere totală pentru aderarea la Schengen.

Grupul PPE se afla în aceste zile la Split, în Croația pentru a discuta despre agenda de priorități a următoarelor luni și programul pentru alegerile de anul viitor. La reuniune participă președintele Parlamentului European Roberta Metsola, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, fostul comisar pentru Cercetare și Inovare, actual vicepremier și ministru de Externe al Bulgariei, Mariya Gabriel, președintele PPE, Manfred Weber, premierul Croației Andrei Plenkovic”, a scris el, joi, pe contul lui de Facebook.

Cristian Bușoi a cerut și consolidarea industriei europene pentru Comisia ITRE, pe care o conduce în Parlamentul European. Potrivit lui, competitivitatea industriei europene este esențială. În plus, este nevoie de un adevărat Industrial Deal și nu doar de Green Deal la nivel european.

La reuniunea Grupului PPE, care are loc în Croația, a avut ocazia să discute pe larg despre acest subiect cu președintele Comisiei Europene. În dialogul pe care l-a avut, a felicitat-o pentru realizările din acest mandat și i-a mulțumit pentru că transmite un mesaj mult mai clar și mai hotărât de susținere a industriei europene, dar și pentru sprijinul constant acordat României, care s-a dovedit mereu, un membru loial al UE, cu precădere în această perioadă dificilă cu un război la granițele Europei.

El i-a cerut președintelui Comisiei Europene ca. în următorul său mandat, să ia în considerare prioritizarea Industrial Deal.

România, discuție specială cu președintele CE despre spațiul de liberă circulație și Austria

„Prima poză e făcută după ce am obordat subiectele Schengen si cereale din Ucraina, plus situația din Portul Constanța și situația fermierilor români cu președinta Comisiei Europene! Sunt împreună cu președintele Partidului Popular European, Manfred Weber, si colegii Daniel Buda, Cristi Busoi, Siegfried Muresan.

Am avut cu Ursula von der Leyen si o discuție specială despre Schengen si atitudinea Austriei. Nu abandonez subiectul oriunde aș fi și la orice oră m-aș afla, aici era trecut de miezul noptii acasa, in România…. Dialogul s-a petrecut sub ochii atenți ai lui Manfred”, a scris, joi, Rareș Bogdan pe contul lui de Facebook.