Numărul de contracte noi de muncă a crescut cu 107.062 faţă de perioada anterioară declanşării pandemiei, afirmă ministrul Muncii Raluca Turcan.

„Relansarea economiei, prin creşterea numărului de angajatori şi, implicit, a numărului locuri de muncă bine plătite ne va asigura mai multe resurse bugetare pe care să le putem redistribui către cei care au cu adevărat nevoie”, afirmă Turcan.

De asemenea, numărul angajatorilor activi a crescut cu 34.386, față de data de 1 ianuarie 2020, după cum mai punctează ministrul.

Noi măsuri pentru creşterea ocupării

„Faţă de perioada anterioară declanşării epidemiei, numărul de contracte noi de muncă a crescut cu 107.062. Numărul de angajatori activi a crescut cu 34.386, faţă de data de 1 ianuarie 2020. Îmbucurător este faptul că, numai în primele 3 luni şi jumătate ale acestui an, numărul de salariaţi activi a crescut cu 61.274”, afirmă Raluca Turcan, subliniind că „măsurile de stimulare a ocupării şi de protejare a locurilor de muncă implementate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, precum şi de alte ministere din Guvern îşi arată efectele pozitive în actualele condiţii de pandemie”, a transmis ministrul Muncii.

Raluca Turcan afirmă că efectele pozitive înregistrate în piaţa muncii încurajează autorităţile să promoveze, cu şi mai multă forţă, noi măsuri pentru creşterea ocupării, mai ales în acele zone/judeţe în care numărul locurilor de muncă este încă foarte mic, iar salariile nu sunt suficient de atractive.

„Relansarea economiei, prin creşterea numărului de angajatori şi, implicit, a numărului locuri de muncă bine plătite ne va asigura mai multe resurse bugetare pe care să le putem redistribui către cei care au cu adevărat nevoie”, subliniază ministrul.

Sursă foto: Facebook