O explozie puternică s-a produs în cursul zilei de vineri la Petromidia. Șeful DSU, Raed Arafat anunță că unul dintre peroanele rănite care a suferit arsuri pe 45% din suprafaţa corpului, a plecat cu elicopterul SMURD Constanţa către Spitalul Floreasca din Capitală, iar elicopterul SMURD Bucureşti a plecat către litoral pentru a prelua un al doilea rănit, cu arsuri pe 25% din corp.

Totodată, Raed Arafat a precizat că mai există alte două victime, dar și o persoană care a decedat. 

„În acest moment avem un ars 45%, un ars 25%, doi răniţi uşor şi din păcate un decedat. Acesta este bilanţul final. (…) Primul ars a plecat cu elicopterul SMURD Constanţa către Bucureşti, la Floreaca, şi elicopterul SMURD Bucureşti e pe drum, ca să îl preia pe al doilea”, a afirmat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Raed Arafat, despre incendiul de la Petromidia

În ceea ce privește mobilizarea autorităților, Raed Arafat susține că apelul despre explozie a fost primit de autorităţi la ora 12,16, forţele de intervenţie ajungând în opt minute la faţa locului.

Șeful DSU a adăugat că incendiul a fost lichidat de abia în jurul orei 15.00, fiind mobilizate echipaje SMURD, dar și echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă

„Apelul a fost la 12 şi 16 minute, forţele au ajuns în opt minute, s-a anunţat că este explozie, cu incendiu, posibile victime. Prima parte a intervenţiei au realizat-o pompierii locali de la Petromidia. Imediat au ajuns pompierii din Constanţa, între timp Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a mobilizat forţe de la Tulcea, Călăraşi şi Brăila.

Au ajuns toţi aici şi au asistat la lichidarea incendiului, era nevoie să fie înconjurat şi atacat din toate părţile, în acelaşi moment. (…) A fost lichidat în jurul orei 15,00. Au participat şi echipaje de răspuns la incendii, echipaje SMURD şi echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă”, a mai spus Arafat.