Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că explozia de vineri de la Rafinăria Petromidia nu ar trebui sa afecteze stocurile de carburanţi, având în vedere că depozitele de acolo nu au fost afectate de explozia urmată de incendiu.

„Din datele pe care le avem în prezent, nu cred că vor fi probleme cu stocurile”

Totuşi, acest lucru depinde de cât de mult va sta rafinăria închisă, în urma acestui incident, a precizat ministrul pentru Agerpres.

„Din datele pe care le avem în prezent, nu cred că vor fi probleme cu stocurile. Am discutat şi cu reprezentanţii OMV Petrom, care sunt în contact permanent cu cei de la Petromidia, şi nu întrevăd nici ei probleme.

Aceasta este analiza de la momentul de faţă, dar efectele depind de pagubele care vor fi înregistrate la Rafinăria Petromidia şi de cât timp va fi aceasta închisă”, a declarat, vineri, Virgil Popescu.

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, se află la locul exploziei, a mai precizat Virgil Popescu.

„Am cerut celor de la Rompetrol o notă de informare privind stocurile de carburanţi şi acum aşteptăm răspunsul. Din primele informaţii, depozitele nu au fost afectate de incendiu”, a adăugat ministrul Energiei.

KMGI: Cinci dintre colegii noștri se află în îngrijiri medicale (…) O persoană a fost identificată ca decedată

Rafinăria Petromidia este deţinută de KMGI, fostul Rompetrol Group, iar explozia de vineri a avut loc la instalaţia de hidrofinare petrol motorină.

„În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei Petromidia, în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situaţiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiţii de siguranţă”, au transmis reprezentanţii KMGI, imediat după incidentul de vineri.

Ulterior, aceştia au revenit cu un alt mesaj:

„Prioritatea pentru noi, de la începutul incidentului la rafinăria Petromidia, a fost siguranța angajaților noștri. Tot personalul rafinăriei Petromidia a fost evacuat și procesele tehnologice au fost oprite.

Din păcate, ca urmare a accidentului, cinci dintre colegii noștri se află în îngrijiri medicale la Spitalul Județean Constanța. Ne pare rău să informăm că o persoană a fost identificată ca decedată. Suntem alături de familiile victimelor în acest moment tragic.

În acest moment, incendiul din cadrul instalației HPM este izolat și stabilizat, echipele interne și externe fac eforturi pentru a-l stinge în cel mai scurt timp.”

Sursa foto: INQUAM Photos, Costin Dinca