Prețurile petrolului din SUA au închis aproape de maximele ultimelor trei ani

La creşterea cotaţiilor au contribuit şi incertitudinile privind relansarea acordului nuclear al Occidentului cu Iranul, din 2015, care ar putea duce la eliminarea sancţiunilor SUA asupra exporturilor iraniene de ţiţei, conform informațiilor transmise de reuters.com

Preţul petrolului Brent a închis în creştere cu 0,5%, la 75,56 dolari pe baril, după un maxim al zilei de 75,78 dolari pe baril. Cotaţia petrolului american a avansat cu 22 de cenţi, la 73,30 de dolari pe baril, iar în timpul tranzacţiilor a urcat până la 73,61 dolari pe baril.

Ambii indici au atins cel mai ridicat nivel din octombrie 2018

Miercuri, ambii indici au atins cel mai ridicat nivel din octombrie 2018. Datele din Germania au arătat cea mai mare îmbunătăţire a condiţiilor în sectorul comerţului cu amănuntul de la reunificarea ţării, în urmă cu peste trei decenii, mărind aşteptările privind redresarea cererii de carburanţi în Europa.

În Statele Unite, stocurile de ţiţei au atins cel mai redus nivel din martie 2020, potrivit datelor oficiale. Stocurile de benzină au scăzut la rândul lor, în mod surprinzător.

Prețul petrolului, la cel mai ridicat nivel de la sfârșitul anului 2018

Anterior, administrația SUA pentru Informații în Domeniul Energiei (EIE) a transmis că stocurile de ţiţei din SUA au scăzut cu 7,6 milioane de barili săptămâna trecută, la 459,1 milioane de barili. Această reducere este mult mai abruptă decât cele 3,9 milioane de barili la care se așteptau analiștii într-un sondaj Reuters.

De asemenea, stocurile de la Cushing, Oklahoma, punctul de livrare pentru contractele futures pentru ţiţei din SUA, au scăzut cu 1,8 milioane de barili. Acesta este cel mai scăzut nivel atins din martie 2020. Simultan, cererea de benzină a urcat și ea săptămâna trecută, arată sursa menționată.

Sursă foto: Dreamstime