Raed Arafat Secretarul de stat la Ministerul de Interne a declarat la Antena 3 că situația este incertă în ceea ce privește epidemia de coronavirus și că nu este exclus ca populația să învețe să trăiască cu el, în cele din urmă.  Se pare că este peste puterea autorităților să controleze în totalitate această epidemie.

“Poate la un moment dat vom învăța – și poate șochez- să trăim cu acest virus”, a declarat Raed Arafat.

“N-am atins un nivel atât de grav”

Pe de altă parte, șeful DSU dezminte și afirmațiile apărute în spațiul public. Mai exact, se spune că ar fi mai multe cazuri confirmate, iar situația reală este ascunsă de populație. Așadar, Arafat lămurește situația și spune că încă nu suntem la un nivel atât de grav.

“N-ai cum să ascunzi situația când ai medici care lucrează și care imediat vor spune acest lucru. Poate să existe o transmitere, dar n-am atins un nivel atât de grav.”

“Avem un pic de timp să acționăm corect”

În plus, Arafat spune și că această întârziere a cazurilor permite sistemului să facă față, decât în cazul în care ar apărea un val de persoane infectate.

Arafat a făcut precizări și despre cât timp va mai dura epidemia de coronavirus“Săptămâni sigur va mai dura, poate două luni, poate o lună jumate, poate mai mult, poate mai puțin. Nimeni nu știe, lumea trebuie să se pregătească psihologic.”

Este o situație pe care nu putem s-o controlăm 100%“, a mai spus Arafat.