Medicul Raed Arafat a transmis un mesaj foarte dur celor care nu respectă recomandările făcute de autorități, în contextul epidemiei de coronavirus cu care se confruntă România.

Recomandările autorităților trebuie să fie tratate ca obligatorii, a spus Raed Arafat, în timpul conferinței de presă ținută sâmbătă seara de CNSSU.

”Astăzi, toți am observat că populația s-a relaxat și a fost la picnic. A necesitat să trimitem și un mesaj Ro Alert să le reamintim oamenilor de situația în care ne aflăm. Chiar dacă nu e o situație critică, prevenirea este linia cea mai importantă de apărare împotriva acestei boli”, a spus Raed Arafat.

”Rugămintea noastră către toți, chiar dacă recomandăm unele măsuri în timpul zilei, considerați-le ca fiind obligatorii. Comportați-vă responsabil, evitați plecările din casă dacă nu sunt necesare, respectați indicațiile autorităților”, a adăugat el.

Instalarea spitalului militar

În context, Raed Arafat a explicat că a fost operaționalizat Centrul Național de Conducere și Coordonare a intervenției. Este în legătură cu toate centrele județene și cu cel din Municipiul București și a devenit locul unde se concentrează acum toate datele pentru a face actul de coordonare mult mai ușor pentru toate structurile.

”Continuă din partea Ministerului Apărării construirea și instalarea spitalului ROL -2 – spital militar care se instalează în curtea spitalului Aslan.

Bineînțeles că există și alte activități care se desfășoară în curtea spitalului Aslan, pentru pregătirea acestei clădiri, în cazul în care va trebui să internăm acolo pacienți cu gravitate ușoară sau medie sau chiar de terapie intensivă, care sunt afectați de COVID – 19.

În data de 19 martie am semnat Ordinul Comandantului acțiunii pentru constituirea Comitetului responsabililor zonali de specialitatea anestezie-terapie intensivă și nominalizarea membrilor în contextul infecțiilor cu coronavirus”, a mai precizat el.