Raed Arafat lansează un nou apel către români pentru a rămâne în case, în contextul epidemiei de coronavirus și a faptului că o mulțime dintre concetățenii noștri ignoră recomandările autorităților.

”Mai multe persoane au sunat să spună că sunt prea mulți care au ieșit la plimbare și la grătare fiind vremea frumoasă.

”Evitați expunerea persoanelor vârstince”

În această perioadă rămânerea acasă și evitarea activităților care pot să vă expună și să expună familiile voastre este extrem de importantă. Virusul nu se vede, nu se simte și nu are gust ca să-l evitați.

Acesta se evită numai prin măsurile de izolare și distanțare socială.

Evitați expunerea persoanelor vârstince din familiile d-voastră la acest risc printr-un comportament responsabil.

Vă rog mult evitați la maxim activitățile care nu sunt esențiale în această perioadă!”, a scris sâmbătă după-amiază Raed Arafat pe Facebook.

Un salt îngrijorător

În context, trebuie spus că autoritățile încep din ce în ce mai mult să se teamă de un scenariu negru, precum cel din Italia.

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a înregistrat un salt sâmbătă, lucru ce îl determină pe secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, să vorbească despre noi măsuri extreme pe care le pregătesc autoritățile.

Moldovan a explicat că persoanele cele mai expuse sunt cele peste 70 de ani și că se pune problema posibilității izolării lor la domiciliu.

”Acest salt față de ziua de ieri e un element de alarmă, interesează rata cu care numărul infectaților crește, pentru a putea face o previziune și pentru a se urmări ce se poate întâmpla.

Dacă creșterile de 15 – 20 cazuri s-au menținut constante până acum, o creștere de 60 de cazuri arată o tendință de a se augmenta fenomenul, ceea ce nu e de bun augur”, a explicat el.