Ce spune Raed Arafat

”Am emis ieri și azi mai multe ordine ale comandatului acțiunii: măsuri de redistribuire a medicilor rezidenți în sprijinul personalului medical din spitale. Începând de mâine medicii rezidenți vor întrerupe stagiul de practică. Rezidenții în medicină internă și familie întrerup stagiile de pregătire și vor fi repartizați la ambulanță, camere de gardă.”, a spus Arafat.

”În localitățile unde sunt mai multe spitale rezidenții vor fi împărțiți în funcție de spitalul unde este cea mai mare nevoie. Se vor recruta studenți la medicină începând cu anul IV.” a mai spus Arafat.

”În fiecare județ, unde există școli postliceale, se vor face recrutări pentru voluntari începând cu cei care se află în anul II.”, a adăugat Arafat.

”Au fost instalate 162 de corturi speciale pentru fluidizarea traficului la punctele de frontieră. Se pot găsi și în fața spitalelor pentru a decala persoanele care vin la spital.”, a spus șeful DSU.

”A fost activat centrul care va coordona toate centrele județene. Din datele existente sunt 217 cazuri de infectare cu coronavirus. Acesta date sunt in dinamică și se pot schimba din minut în minut.”, a adăugat Arafat.