„Pe lângă raportarea de la ora 13:00 noi mai avem una internă la ora 18. Față de ieri la ora 18, astăzi au fost numărate 860 de cazuri noi. Deci mâine la prânz ne așteptăm, dacă nu există ajustări, că vom depăși 860 de cazuri”, a transmis Raed Arafat.

Locuri indisponibile la terapie intesivă

Raed Arafat a explicat că în aceste condiții, eventuale noi cazuri de contaminare cu coronavirus apărute în Capitală care ar avea nevoie de terapie intensivă vor trebui transportate către alte localități unde sunt locuri libere la ATI, dar și Ploieștiul este aproape plin.

În cazul în care vor apărea în Capitală noi cazuri care necesită terapie intensivă, șeful DSU a explicat că o soluție alternativă ar fi să se facă loc fizic în spitale și să se amenajeze noi spații în care să fie aduse ventilatoare din stocuri.

Conform acestuia, mai există și soluția unei unități mobile de rezervă, cu 12 locuri, care poate fi instalată lângă un spital, în cazul în care fizic nu este posibil să se amenajeze noi locuri în spitale.

Arafat a spus că este consecința creșterii constante a numărului de îmbolnăviri zilnice. Șeful DSU avertizează că există posibilitatea ca sâmbătă să se depășească în întreaga țară pragul de 800 de infectări noi în 24 de ore, posibil apropiindu-se chiar de 900.

INQUAM/George Călin