Acesta consideră că relaxarea va fi una graduală, timp în care autoritățile vor observa impactul acestora. Un lucru este convins că masca va deveni un accesoriu obligatoriu, lucru ce va fi reglementat prin lege. Despre școli, Arafat spune că oficial acestea se vor deschide la 15 septembrie, dar se va mai analiza acest lucru, în contextul în care copiii pot fi vectori de transmitere, chiar dacă nu sunt la fel de vulnerabili în fața virusului.

„Școlile se vor deschide în septembrie, nu cred că se va reveni, a fost anunțat oficial. Copiii sunt cel mai puțin vulnerabili, problema e că pot să fie vectori de transmitere, către profesori sau părinți și bunici. Este foarte greu să faci într-o școală distanțare, să ții în pauză să nu interacționeze copiii. (…)

Creșele, grădinițele și after school-urile sunt în aceeași situația ca școala. Nu putem pe unii să-i acredităm că ar îndeplini ei conditiile de sigurantă, iar pe alții nu, iar până vom ajunge să facem controale și să îi acredităm se termină criza. La scolile cu un număr foarte mare de copii poate ar trebui gândit un sistem în care pauzele să nu fie în același timp” a declarat Arafat, duminică, la Digi 24.

Sursă foto: INQUAM/Alexandru Busca