Conform unui decret semnat de către Klaus Iohannis, șeful DSU a fost decorat cu Ordinul și Medalia Merit Sanitar în grad de Cavaler.

Când este oferit acest Ordin

Ordinul este oferit în momentul în care un medic, cetățean român sau străin, are merite deosebit cu privire la combaterea unor epidemii, în domeniul cercetării, practicii medicale și altele. De asemenea, Klaus Iohannis l-a decorat și pe fostul manager de la Fundeni, Carmen Orban, tot pentru pentru efortul depus în combaterea pandemiei de coronavirus.

„Cert este că printre cele 99 de decrete semnate de președinte Klau Iohannis am mai găsit și altele interesante. A fost decorat unul dintre polițiștii care au participat la cercetarea la fața locului de la Piatra Neamț. Acesta este acum chestor de poliție – era comisar-șef înainte.

De asemenea, a mai fost avansat în funcție și Bogdan Despescu care acum este secretar de stat în MAI și care avea gradul de chestor de poliție. Acum este chestor general de poliție”, a explicat Ana Maria Bujor, în cadrul emisiunii „Decisiv”, la Antena 3.

Klaus Iohannis a semnat decretul

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, în data de 28 noiembrie, legea referitoare la asociaţii şi fundaţii, care vizează eliminarea declaraţiei de beneficiar real pentru majoritatea asociaţiilor, simplificarea condiţiilor pentru înfiinţarea unui ONG şi defineşte organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale ca fiind cazuri distincte de asociaţii.

În ceea ce privește prevederile acesteia, Legea are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii. Actul normativ vizează, între altele, eliminarea obligaţiei de a depune o declaraţie autentică anual, exceptarea de la obligaţia de a depune declaraţie autentică atunci când asociaţia/fundaţia respectivă e constituită/condusă doar de persoane fizice, iar beneficiarul real poate fi identificat şi preluat în registru cu datele de identificare relevante pe baza documentelor aflate deja la dosarul entităţii.

Această exceptare este aplicabilă doar cazului în care entitatea are în componenţă doar persoane fizice şi nu există un alt beneficiar real care să nu rezulte din actele de la dosar.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alex Nicodim