Realizatorul susține că liderii PSD nu înțeleg disperarea românilor și îi avertizează că urmează 4 rânduri de alegeri în următorii doi ani.

”Oamenii astia care conduc Romania si au miliardele de euro ale tarii pe mana chiar nu inteleg disperarea noastra?! Asadar, cei care vrem autostrazi facem circ. Trist, foarte trist. Urmeaza 4 randuri de alegeri 2019-2020”, arată Radu Tudor.

Viorica Dăncilă a lansat o serie de critici dure la adresa guvernărilor precedente care au făcut 0 km de autostradă. În context, premierul i-a criticat pe protestatarii care ”fac circ”.

”Ne preocupă problema cea mai arzătoare pentru industria auto- infrastructura de transport. Am modificat legislația pentru a crește posibilitatea de a dezvolta infrastructura, inclusiv prin parteneriatul public-privat. (…) După atâția ani în care lucrurile au mers cu încetinitorul, guvernul pe care îl conduc a luat în piept această provocare și vom demonstra că se poate. Oamenii au dreptate să fie supărați pentru ritmul în care s-a lucrat în acest domeniu, însă adevărul trebuie spus până la capăt. În guvernările PSD s-au făcut peste 500 de km de autostradă din cei existenți, în alte guvernări au fost 0 km și să nu uităm că ministrul transporturilor din 1999, devenit apoi președintele României, ne explica faptul că România nu are nevoie de autostrăzi, ne ajung drumurile naționale. Ne luptăm de ani buni cu această mentalitate profund greșită, dar și cu o serie de piedici puse parcă intenționat de unii” a susținut Dăncilă la Forumul Industriei Auto.

”Este o problemă esențială pentru dezvoltarea viitoare a României, însă acest lucru nu-l putem rezolva decât punând umărul la acțiune nu făcând circ și declarații politice. Concret, săptămâna trecută au început lucrările la primii km la autostrada din Moldova”, a conchis ea.

În context, Dăncilă a mai spus că drumul expres Craiova-Pitești este în fază avansată, dar secțiunile 2 și 3 ale autostrăzii Sibiu- Pitești sunt blocate din cauza contestațiilor.