Radu Mazăre a primit o veste proastă direct la Rahova. Firma care avea susținerea necondiționată pe vremea când era primar și care se ocupa cu afișajul stradal din Constanța a pierdut monopolul pe acest subiect.

Este vorba de firma Seaview Media, deținută de afaceristul Ionuț Barbu, care timp de 15 ani s-a ocupat de afișajul stradal din orașul păstorit de Radu Mazăre.

Primăria Constanța va organiza o nouă licitație, scrie Info Sud-Est.

Contractul dintre primărie și Seaview Media, una dintre marile afaceri ale epocii Mazăre, fusese semnat în iunie 2004 pe o perioadă de 15 ani, în condiții dezavantajoase pentru municipalitate.

O comisie înființată de Radu Mazăre în luna mai 2004 stabilea ca prețurile pe care câștigătorul licitației urma să le plătească primăriei să fie de 13 ori mai mici decât cele practicate înainte de 2004, scrie Info Sud-Est.

Firma câștigătoare, Seaview Media, era deținută la acel moment de afaceriștii Ionuț Barbu și Elan Schwartzenberg. Firmele administrate de Ionuț Barbu au mai primit de la Primăria Constanța condusă de Radu Mazăre și Consiliul Județean Constanța condus de Nicușor Constantinescu două contracte în valoare de 340.000 de euro, finanțări nerambursabile în valoare de 600.000 de euro, respectiv 400.000 de euro.