McFerrin schimbase fata jazz-ului in 1984, cand devenise, cu ,,The Voice,,, autorul primului album al unui vocalist solo din istorie. Pe langa fenomenala intindere a vocii, cantaretul mai poseda, ca resurse expresive, tehnici duse din zona ilarului in cea a esteticului, precum batai in piept si respiratie ritmata. ,,Simple Pleasures,, mai include cover-uri convingaoare la Susie-Q, Drive My Car sau The Sunshine of Your Love si cateva compozitii McFerrin. Printre alte inregistrari recomandabile se numara colaborarile cu Chick Corea (,,Play,,) si Yo-Yo Ma (,,Hush,,).

Intalnirea cu Gabriela Adamesteanu

Cunoscuta publicului larg, dupa 1989, ca ziarist si pentru activitatea din GDS, Gabriela Adamesteanu este unul din cei mai puternici prozatori ai anilor dinainte de caderea lui Ceausescu. Forta epica si inventivitatea constructiei din ,,Dimineata pierduta,, sau delicatetea observatiei din ,,Daruieste-ti o zi de vacanta,, pot fi savurate la fel si astazi, spre deosebire de virtutile altor prozatori din acea vreme.
,,Intalnirea,,, volumul recent aparut la Polirom, porneste de la istoria unui emigrant plecat din Rusia si revenit dupa ani in tara de origine, pentru a-si vedea familia. La un moment dat, membrii acesteia par a fi agenti KGB distribuiti in roluri de apropiati de catre puterea oculta.

Eddie Murphy baby-sitter

,,Gradinita lui Taticu,, este o comedie regizata de Steve Carr in care Eddie Murphy joaca rolul unui somer ramas acasa cu copilul, fiindca sotia lui trebuie sa fie prezenta in fiecare zi la program. Impreuna cu un prieten, personajul lui Murphy pune pe roate o gradinita unde copiii sunt supravegheati de tati. Distributia ii mai include pe Jeff Garlin, Steve Zahn, Regina King si Anjelica Huston. Filmul intra in cinematografe vineri, 11 iulie.