Iar acest lucru, îi determină, în special,  pe clienții din Vestul țării să opteze pentru sejururi contractate de la unguri sau austrieci. ”În general, clienții aleg plecări din Viena sau Budapesta datorită tarifelor mai mici și datorită turoperatorilor germani și austrieci care oferă siguranță și seriozitate”, declară pentru Capital Diana Prisecaru, general manager Ruefa Escape Travel, din Timișoara, filiala Ruefa Austria (din 2008), membră a grupului Verkehrsbuero. 
Agenția promovează pachetele turoperatorilor austrieci și germani precum DERTOUR, TUI, Neckermann, ITS Billa, FTI, Alltours, Schauinsland etc precum și pachete proprii cu zbor din Viena pe destinații exotice sau pachete la ski în Austria.
Potrivit managerului Ruefa Escape Travel, aproximativ 40% dintre pachetele care includ transportul cu avionul au ca și destinație de plecare Viena și Budapesta. Opțiunile lor de vacanță sunt, cel mai adesea, exotice. Aceștia aleg Mauritius, Seychelles, Republica Dominicană, Cuba, Mexic. Alte opțiuni de vacanță mai apropiate de România, sunt Tenerife, Gran Canaria, Madeira, Egipt, Tunisia, Cipru. 
Potrivit, Dianei Prisecareu, pentru destinațiile exotice, românii alocă, în medie, o sumă de 1.400 de euro de persoană. Pentru cele aflate la doar câteva ore de zbor, bugetul mediu este de 600 de euro de persoană. 
În 2011, Ruefa Escape Travel a înregistrat o creștere a cifre de afaceri cu aproape 70% față de anul 2010, estimările pentru anul în curs vizând tot o majorare.