Propunere controversată la MAI! Concret, USR PLUS a propus-o pe Irina Alexe pentru funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne după ce, în 2016, pe timpul guvernării lui Dacian Cioloș, aceasta a ocupat aceeași funcție.

Menționăm faptul că Irina Alexe s-a pensionat la doar 42 de ani, iar pensia ei în acea perioadă era de 13 mii de lei. În plus, propunerea USR PLUS pentru funcția de secretar de stat la MAI este considerată ca fiind protejata lui Vasile Blaga.

Cei care au propus-o se laudă cu aceasta, spunând că Irina Alexe este membru PLUS și că are o experiență îndelungată juridică şi administrativă. Aceasta a ocupat funcția de ofițer timp de 20 de ani în structura centrală a MAI, din care ultimii zece ani a făcut parte din conducerea ministerului.

Propunere controversată la MAI! Irina Alexe a devenit cel mai tânăr chestor

În 2016, atunci când era secretar general adjunct al MAI a fost numită secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Ulterior, în luna septembrie 2016, s-a întors la Ministerul Apărării Interne dar pe funcția de secretar de stat.

În anul 2019, aceasta a ajuns la conducerea PLUS și la doar 35 de ani a devenit cel mai tânăr chestor din Poliția Română.

Trebuie menționat că numirile sale în funcții înalte au fost puse pe seama aproprierii sale de Vasile Blaga. Așadar, ascensiunea sa în funcția de chestor a fost pusă sub semnul întrebării, având în vedere că acestă funcție se obține extrem de greu.

Irina Alexe nu este singurul caz de tânăr pensionar care va face ocupa o funcție în actualul Guvern. Silviu Gabriel Barbu, fost judecător la Curtea de Apel București, pensionat anul trecut, la 50 de ani, tocmai a fost numit șef al Corpului de Control al prim-ministrului. Acesta este absolvent al Colegiului Național de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații Bucuresti, în 2015, și unul la Colegiul Naţional de Apărare Bucureşti în 2007, notează Digi 24.