Cuponul a fost fixat la un nivel atractiv de 3,5% pe an, ceea ce demonstrează încrederea pieţelor de capital în strategia OTE şi în perspectivele economiei greceşti. În plus, emisiunea a fost suprasubscrisă, nivelul total al cererilor depăşind 2,5 miliarde de euro.

Emisiunea de obligaţiuni face parte dintr-un plan strategic de refinanţare pe mai multe faze pe care compania l-a implementat cu succes în ultimii ani, potrivit OTE.

”Cererea pentru noile obligaţiuni pe care le vom emite este o recunoaştere a strategiei noastre, precum şi a perspectivelor de relansare a economiei greceşti”, a declarat preşedintele director general de la OTE, Michael Tsamaz.

OTE a făcut recent o ofertă neangajantă în valoare de 250 – 300 de milioane de euro pentru achiziţionarea operaţiunilor de pay TV ale rivalului Forthnet. Eventuala obţinere a controlului asupra platformei pay TV Nova ar ajuta să-şi majoreze cota de piaţă şi veniturile în Grecia.

Hellenic Telecommunications Organization (OTE) deţine 54,01% din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).

Te-ar putea interesa și: