După ce în urmă cu o lună reprezentanţii Băneasa Shopping City anunţau că retailerul suedez de îmbrăcăminte H&M (Hennes&Mauritz) va deschide primul magazin în mall-ul din Băneasa, a venit rândul proprietarilor AFI Palace Cotroceni să anunţe că, de fapt, primul magazin va fi deschis la ei.

Ambele magazine vor fi structurate pe două etaje şi urmează a fi inaugurate în primăvara anului 2011. Într-o perioadă în care lanţurile internaţionale de retail, prezente la nivel local, caută soluţii de reducere a costurilor generate de extindera forţată din ultimii ani, H&M este printre puţinii retaileri care îşi anunţă intenţia de extindere.

„Încă de la început am decis să ne surprindem vizitatorii în cel mai plăcut mod posibil, oferindu-le un mix ideal de branduri şi facilităţi de entertainment. Astfel, sunt onorat să anunţ astăzi faptul că H&M, unul dintre cele mai cunoscute branduri de modă din întreaga lume, îşi va deschide primul magazin din România în AFI Palace Cotroceni Mega Fun”, a declarat Israel Visel, directorul mall-ului din Cotroceni.

H&M este unul dintre cei mai populari retaileri de îmbrăcăminte din lume, cu afaceri anuale de 10 miliarde de euro.

În primul semestru al acestui an, vânzările H&M au crescut cu 3,9%, la 51,88 miliarde coroane suedeze (5,4 miliarde euro), de la 49,83 miliarde coroane în perioada similarã a anului trecut. Profitul net al companiei a urcat cu 32,2%, de la 6,77 miliarde coroane la 8,95 miliarde coroane (939,3 milioane euro), se aratã în raportul prezentat joi de retailerul suedez.