Investiţii de miliarde de euro în judeţul Bistrița-Năsăud

Evenimentele „România inteligentă”. Postul Antena 3 a organizat conferinţa naţională „Poarta Transilvaniei, Bistrița-Năsăud, drum deschis spre dezvoltare”.

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Gruia Ivan, a fost unul dintre invitaţi. Demnitarul a vorbit despre un proiect vital pentru Bistrița, cel mai important proiect de dezvoltare din județ.

Ministrul Digitalizării a subliniat că, din punct de vedere al investiţiilor pe cap de locuitor, judeţul Bistrița-Năsăud „bate orice județ din România”. Bogdan Gruia Ivan a vorbit despre investiţii de 2 miliarde de euro.

„Mă bucur tare mult să fiu astăzi cu dumneavoastră acasă, în Bistrița, la Castelul Teleki, din Posmuș și, așa cum vedeți, dați-mi voie să mă mândresc și eu într-un mod cât mai normal posibil cu ceea ce suntem noi aici.

Așa cum ați văzut, avem o istorie foarte bogată și suntem foarte bine înfipți cu picioarele în pământ și știm de unde venim și este important faptul că ne uităm și încotro ne ducem.

Așa cum vă arăta mai devreme domnul președinte al consiliului județean, Radu Moldovan, în județul Bistrița-Năsăud au intrat aproximativ două miliarde de euro.

Dacă ar fi să ne raportăm la investiții pe cap de locuitor, de departe județul Bistrița-Năsăud, prin ceea ce a reușit să facă echipa condusă de președintele consiliului județean împreună cu primarii, bate orice județ din România.

Iar acest lucru nu poate fi decât îmbucurător, pentru că ne gândim la viitor”, a afirmat Bogdan Gruia Ivan, potrivit Antena 3.

Cloud-ul regional de la Bistriţa este cel mai important proiect de dezvoltare

În continuare, ministrul a vorbit despre cloud-ul regional. Acesta va fi construit la Bistriţa şi va reprezenta „cel mai important proiect de dezvoltare din județ”.

Bazele de date vor deveni astfel interconectate. În plus, se vor mai face investiţii şi pentru digitalizarea a 30 de servicii publice care acum sunt exclusiv la ghişeu.

„Acum trei săptămâni am dat ordinul de ministrul prin care toate bazele de date de la nivel local, nivel regional, nivel național pot să fie interconectate.

În paralel și deja avem banii pentru 30 de servicii publice care astăzi sunt exclusiv în format fizic la ghișeu și le vom aduce să poată să fie accesate și online”, a precizat ministrul Digitalizării.

Conferinţa naţională „Poarta Transilvaniei, Bistrița-Năsăud, drum deschis spre dezvoltare” a abordat mai multe paliere ale dezvoltării regionale. Este vorba despre sănătate, infrastructură, cultură, sport şi digitalizare, precizează sursa citată.