Potrivit datelor AFM, publicate marţi, în Programul „Rabla” au fost acceptate 45 de dosare pentru 71 autovehicule şi o contestaţie pentru un autovehicul, iar în Programul „Rabla Plus” s-au avizat 41 de dosare pentru 107 autovehicule, dintre care 31 electrice hibride şi 76 full electrice.

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul AFM, la secţiunile aferente.

În ceea e privește persoanele juridice care au fost acceptate, acestea se pot adresa producătorilor/dealerilor auto validaţi în Programele „Rabla” şi „Rabla Plus”, listele acestora fiind disponibile, de asemenea, pe pagina instituţiei.

Începând cu data de 24 iulie 2020, dosarele de acceptare depuse de către persoanele juridice şi dosarele de validare ale producătorilor/dealerilor auto în cadrul celor două programe guvernamentale se vor transmite la AFM doar prin intermediul poştei electronice.

Buget de peste 400 de milioane de lei

Programul „Rabla” – ediţia 2020 a demarat pe data de 17 martie, cu un buget de 405 milioane de lei, cel mai mare de la implementarea programului. Autorităţile estimează că vor exista 60.000 de beneficiari, cel mai ridicat număr din ultimii 15 ani.

Totodată, Programul „Rabla Plus” a început pe 25 martie, iar doritorii au posibilitatea să-şi cumpere o maşină 100% electrică sau electrică hibrid plug-in. Pentru prima dată în istoria sa, programul eco permite populaţiei inclusiv achiziţia de motociclete full electric.

De la înfiinţarea Programului „Rabla”, cel puţin 600.000 de autovehicule au fost scoase din uz şi circa 550.000 de autovehicule noi au fost achiziţionate.