Obiectivul este de a completa cunoştinţele tehnice ale farmaciștilor cu o serie de competențe complementare: relaționare, comunicare sau management. Toate cursurile dezvoltate în cadrul programului sunt acreditate de Colegiul Farmaciștilor din România, oferindu-le absolvenţilor posibilitatea de a obţine puncte EFC (Educaţie Farmaceutică Continuă).
„La începutul anului 2012 am lansat programul 3D Medical Care, destinat medicilor, şi aveam, deja, în lucru un al doilea program gândit pentru personalul din farmacii. Ambele programe au fost create plecând de la o realitate a sistemului de sănătate românesc: atât farmaciştii cât şi medicii au doar de câştigat dintr-o mai bună relaţionare cu pacienţii”, spune Radu Apostol, trainer şi coordonator al programului din partea ASCENDIS.

Versiunea pilot a programului „Managementul performant al farmaciei” a fost lansată în zona de Vest a ţării, urmând ca, pe parcursul anului 2013, programul să fie extins şi în celelalte regiuni. Pentru început, oferta educaţională cuprinde două module, unul de comunicare, unul de management. În viitor, se intenţionează introducerea în program şi a altor cursuri relevante pentru partenerii Mediplus.