Prognoză meteo luni, 29 iulie

În mai multe zone din țară va ploua torențial, riscul de inundații rămânând crescut, în sepcial la munte. În schimb, cei aflați în concediu pe litoral au motive să zâmbească, acolo temperaturile păstrându-se la cote numai bune pentru plajă.

Vremea va fi instabilă, luni, în cea mai mare parte a țării și vor fi ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului în special în regiunile vestice, sudice și, local, în cele centrale. Pe suprafețe mici, cantitățile de apă vor trece de 20 l/mp și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor ajunge la 34 de grade Celsius în Moldova.

Prognoză meteo luni, 29 iulie, în București

Locuitorii Capitalei României nu vor fi iertați astăzi de vremea rea. Instabilitatea atmosferică va va fi prezentă pe tot parcursul zilei. Probabilitatea de averse și descărcări electrice, cu intensificări ale vântului, va scădea abia spre seară. În schimb, temperaturile vor fi optime, cu maxime ce nu vor trece de 29 grade Celsius.

Prognoză meteo luni, 29 iulie, la munte

În zona montană va ploua consistent, mai ales în Carpații Occidentași și Meridionali, unde cantitățiel de apă vor trece de 20 l/mp. De asemenea, vor fi și fenomene electrice, grindină și vânt mai intens. De marți, vremea frumoasă va domina zona de munte, dar ploile vor reveni de miercuri seara, în majoritatea masivelor.

Prognoză meteo luni, 29 iulie, la mare

Pe litoral situația este cu totul diferită. Turiștii vor avea parte de temperaturi ridicate în următoarele zile, care vor depăși 30 de grade Celsius. Vremea va începe să se înrăutățească spre sfârșitul săptămânii. Începând de joi cresc șansele de averse, cu tunete și fulgere.