Samsung Electronics a anuntat o scadere de 44% a profitului in cel de-al treilea trimestru al anului, pe fondul crizei economice care a lovit puternic in afacerile companiei. In acest fel, viitorul ramane la fel de provocator pentru cel mai mare producator de chipuri de memorie si de LCD-uri.

„Cel de-al treilea trimestru al anului a fost marcat de o crestere a costuilor dar si de o puternica incetinire economica”, a declarat oficialul Samunsg, Chu Woo Sik. „Cred ca urmatoarele luni vor fi din ce in ce mai provocatoare”, a mai aduagat acesta.

Profitul net al companiei in perioada iulie-septembrie a scazut pana la 1,22 trilioane de woni, sau 870,5 milioane de dolari, de la 2,19 trilioane de woni in perioada similiara a anului trecut. In trimestrul al doilea al anului in curs, Samsung a inregistrat un castig net de 2,14 trilioane de woni.

Cu toate acestea, veniturile companiei au crescut pana la 19,26 trilioane de woni, de la 16,68 trilioane de woni in urma cu un an.

Samsung Electronics s-a confruntat in acest trimestru cu o scadere a afacerilor pentru divizia de LCD-uri. Insa, compania a inregistrat o crestere a vanzarilor pentru terminalele mobile. Daca in al doilea trimestru, Samsung a vandut 45,7 milioane de terminale mobile, in acest trimestru a vandut 51,8 milioane de telefoane mobile.

Sursa: International Herald Tribune