94-11757-1.jpgNu sunt multe noutăţi în evoluţia busei pe ansamblu sau a portofoliului nostru. Cotaţiile s-au modificat destul de puţin comparativ cu nivelurile de săptămâna trecută, piaţa având, în ultimele şase-şapte şedinţe, o evoluţie neutră sau uşor negativă.

Climatul bursier rămâne destul de fragil atât pe plan intern, cât şi internaţional. Pe bursa de la Bucureşti, avem un interes foarte redus din partea investitorilor, cu ordine puţine şi firave la cumpărare şi tendinţe de vânzare care se accentuează ori de câte ori preţurile au creşteri conjuncturale ceva mai semnificative. Impresia generală este aceea că încă există investitori interesaţi să-şi lichideze o parte din plasamente. Aceştia acţionează de fiecare dată când preţurile au o tendinţă de creştere, care le dă posibilitatea să-şi marcheze deţinerile în condiţii ceva mai avantajoase decât în zilele precedente.

Tranzacţiile sunt puţine, iar volumele zilnice destul de reduse, sub media din perioadele de evoluţie pozitivă a pieţei. Pieţele internaţionale au, în continuare, o influenţă puternică asupra mersului preţurilor acţiunilor româneşti. În general, aceasta este predominant negativă, pentru că dezechilibrul existent în prezent între vânzători şi cumpărători face ca la noi cotaţiile să crească mult mai puţin în momentele pozitive de pe plan internaţional.

sursa: www.ktd.ro

Capital – Editia nr.11, data 19 martie 2008