Cel de-al doilea mare producator de telefoane mobile din Asia, LG Electronics, a inregistrat prima scadere a profitului din ultimele sase trimestre, pe fondul deprecierii monedei sud-coreene.

Astfel, profitul net al companiei a scazut cu 93% pana la 19 milioane de dolari (24,9 milioane de woni), in cel de-al treilea trimestru al anului. In perioada similara a anului trecut LG a inregistrat un profit net de 339,2 miloane de woni.

Vanzarile LG Electronics au inregistrat un avans de 21,2%, pana la 5,24 miliarde de dolari in trimestrul al treilea al acestui an.

Oficialii companiei sunt de parere ca profitul companiei ar putea sa isi continue regresul pana in prima jumatate a anului 2009, pe fondul scaderii cererii in contextul crizei economice.

In ceea ce priveste vanzarile de terminale mobile, oficialii companiei au anuntat ca acestea au crescut cu 5% fata de anul trecut, pana la 23 milioane de telefoane. Business-ul de terminale mobile reprezinta cea mai mare contributie in cadrul companiei.

Sursa: Bloomberg