Vești de ultimă oră pentru românii care au achiziționat de la rețeaua Leroy Merlin articolul 11500251 Grătar cărbuni Naterial Icarus, EAN: 3276000413639. Potrivit sursei citate, produsul a fost vândut în perioada martie 2019 – august 2021, iar acum a fost rechemat în service.

În acest context ANPC vine cu o serie de informații legate de siguranța acestuia. Sursa citată arată că articolul poate provoca accidentarea utilizatorului. Mai exact, grătarul are multe defecțiuni de siguranță care pot duce la răniri grave și ireversibile, precum arsuri și chiar și incendii.

Astfel, produsul a fost declarat nesigur și neconform de către autoritățile franceze. În ceea ce îi privește pe clienții care l-au achiziționat deja, compania face un apel la aceștia să îl returneze în oricare dintre magazinele Leroy Merlin din România, urmând să primească contravaloarea produsului la simpla prezentare a acestuia în magazin.

Mai multe produse au fost retrase în luna august

În același timp, compania precizează că până în acest moment nu a fost înregistrat niciun accident care să fi fost generat de acest produs. Atenționarea vizează 365 de produse cu EAN: 3276000413639.

Amintim faptul că o situație similară s-a produs pe 15 august. Autoritatea Națională e Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunța atunci că două tipuri de băuturi răcoritoare au fost retrase din magazine Metro, Carrefour, Selgros. Penny, din cauza oxidului de etilenă peste limitele permise utilizat într-unul dintre ingrediente.

Totodată, la începutul lunii august, au mai fost descoperite și două tone de cihiftele în care s-a identificat prezența de oxid de etilenă. În acest sens, inspectorii ANSVSA au dispus retragerea de pe rafturi a acestora, recomandându-le clienților să aducă înapoi produsele deja achiziționate.

”Oxidul de etilenă este folosit pentru a distruge bacteriile din acei aditivi. Este ca un fungicid, ca un dezinfectant, folosit pentru a dezinfecta pe vapoare acei aditivi care se pun în înghețată, în chiftele, în produsele alimentare”, a explicat directorul ANSVSA.