Foștii angajați ISU Antonina Radu și George Matei au fost tăvăliți de procurorul DNA în fața judecătorului. Cei doi sunt acuzați de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și uzurpare de calități oficiale după tragedia din clubul Colectiv.

Pompierii ISU sunt acuzați de nerespectarea fișei postului și a legii

„Cei doi s-au deplasat pe platforma pionierul dar nu au constatat existența SC Colectiv pe acea platformă. S-a constatat că ei nu au menționat acel control nici în proces verbal și nu și-au anunțat nici superiori.

Erau obligați de lege să înregistreze fiecare control efectuat și totodată să își anunțe superiorii. Urmările faptelor lor sunt de aproape 30.000 de lei suma intervenției ISU și aproximativ 60.000 de lei daunele de la clubul Colectiv”, explică magistratul anticorupție.

„cu știință au îndeplinit acte în materia ISU, dar care nu le intrau în atribuții. Au făcut planul de evacuare și șapte fișe de instructaj pentru Colectiv (…) Organele de control, așa cum erau considerați cei doi, trebuiau să aplice contravenții și sancțiuni față de clubul Colectiv. Potrivit legii de la acea vreme ei aveau obligația de sistare a funcționării clubului”, a mai arătat magistratul de la DNA.

Ce a fost înainte Clubul Colectiv

Unul dintre martori, mai exact o persoană care se ocupa de domeniul administrativ al clubului, a declarat că inițial acea locație unde a avut loc spectacolul a fost o secție de vulcanizare mocasini, apoi tipografie iar la final bar club și discotecă.

Din spusele lui, rezultă că SC Colectiv a schimbat destinația acestui spațiu. Ofițerii ISU trebuiau să verifice acest aspect și să îi întrebe pe cei de la Colectiv dacă dețin autorizație ISU urmare schimbării destinației.