AMD ataca serios in zona echipamentelor IT pentru companii. Procesorul AMD Stream, dedicat fluxului de date de nivel “enterprise”a fost proiectat pentru servere si statii de lucru, foloseste noua interfata hardware CTM si indeplineste cerintele hardware ale aplicatiilor HPC (high-performance computing) si a fost lansat in cadrul “Supercomputing 2006”,  informeaza un comunicat AMD.

AMD Stream este primul echipament din această categorie de hardware care se adreseaza segmentului “enterprise”, tehnologia sa este dezvoltata de AMD Graphics Product Group, si consta intr-o placa PCI Express cu o memorie de mare densitate ce totalizeaza o capacitate de 1GB de memorie GDDR3. 

AMD Stream include suport extins la nivelul sistemului de operare pentru implementarile in masini de tip server, full-service si suport tehnic la nivel “enterprise”, si are o perioada de garantie de trei ani. 

Furnizorii de platforme hardware GraphStream Inc., PANTA Systems, si Rackable Systems au introdus pe piata servere de prelucrare de flux de date echipate cu AMD Stream Processor.

Advanced Micro Devices (AMD) fost infiintata in 1969 si are sediul in Sunnyvale, California. AMD proiectează si produce microprocesoare, dispozitive cu memorii flash si procesoare de consum redus pentru industriile de calculatoare, comunicatii si produse electronice, si ofera solutii standardizate pentru utilizatori de tehnologie, de la companii si guverne, pana la consumatori individuali.

Sursa: Capital 17 Noiembrie 2006