In prezent, AVAS face demersuri pentru lansarea la privatizare a societatii Constructii Aeronautice S.A. Ghimbav, intarzierile existente fiind cauzate de necesitatea clarificarii unor deficiente privind patrimoniul companiei provenite din divizarea IAR in anul 2004, realizata sub coordonarea actionarului majoritar de la acea vreme, actualul Minister al Economiei si Finantelor, se precizeaza intr-un comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului.

„Facem precizarea ca lichidarea voluntara si dizolvarea societatii sau aplicarea procedurilor de insolventa ar conduce la retragerea dreptului de utilizare a licentelor si autorizarilor specifice industriei aeronautice, ceea ce ar opri definitiv activitatea societatii” se mai spune in documentul citat.

In ceea ce priveste propunerea consiliului de administratie al societatii, sustinuta si de sindicate, privind declansarea lichidarii voluntare, aceasta este in analiza AVAS.

Dupa preluarea societatii de la OPSPI, AVAS a aprobat un program de restructurare care a cuprins si conversia creantei Autoritatii in actiuni, ceea ce ar fi permis eliberarea de sarcini a activelor gajate si crearea posibilitatii contractarii de credite, necesare pentru acoperirea deficitului de lichiditati si achitarea datoriilor. „Aceasta componenta nu a putut fi pusa in aplicare, fiind considerata ajutor de stat”, se mai spune in comunicatul AVAS.

Sursa: Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului