Prinţul Harry nu se mai simte în siguranţă în țara natală

Prinţul Harry nu se simte în siguranță în țara natală. Nici soția sa, nici copii lor, „nu se pot simţi ca acasă” în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord pentru că nu se simt în siguranță.

Reamintim că acum câteva zile s-a aflat că temuta organizaţie al-Qaeda ar fi cerut asasinarea Prinţului Harry (mai multe detalii, la finalul articolului)

Prinţul Harry a contestat decizia Înaltei Curţi de a nu mai plăti pentru securitatea sa și a familiei sale. El și soția sa, Meghan Markle, au pierdut protecţia sistematică a forţelor de ordine în anul 2020, când s-au retras din Familia Regală și s-au mutat definitiv în SUA.

Joi, 7 decembrie 2023, a fost ultima zi a acestei proceduri. A început marţi, 5 decembrie 2023. S-a desfășurat cu uşile închise, iar Prințul Harry n-a fost absent la audiere. Avocata lui, Shaheed Fatima, a citit o declaraţie de-a sa.

„Marea Britanie este un loc central în povestea copiilor mei şi un loc în care vreau ca ei să se simtă ca acasă, chiar dacă în prezent locuiesc în SUA. Dar acest lucru este imposibil dacă nu le putem asigura siguranţa în timp ce se află pe teritoriul britanic.

Nu-mi pot expune soţia la un astfel de risc, având în vedere prin ce am trecut, sunt reticent să mă expun şi pe mine în mod inutil”, ar fi spus prințul, conform agenției de presă AFP.

Potrivit ei, decizia autorităţilor britanice de a schimba regulile care reglementează securitatea Ducilor de Sussex a fost nedreaptă.

Shaheed Fatima
Shaheed Fatima (SURSA FOTO: Faculty of Law – University of Oxford)

Ministerul Afacerilor Interne al Regatului Unit îi aordă, acum, protecţie poliţienească de la caz la caz. A fost apărat principiul unei securităţi „adaptate” şi „specifice contextului” pentru Prinţ Harry întrucât nu mai este membru activ al Familiei Regale.

În mai 2023, o cerere a Prinţului Harry de a plăti protecţia poliţiei din fonduri proprii a fost respinsă.

Prințul Harry va fi asasinat?!

Biroul Federal de Poliție Criminală din Germania a emis recent o avertizare privind amenințările serioase la adresa Prințului Harry. Se pare că grupările islamiste radicale l-ar viza din cauza misiunilor sale din Afganistan.

În acea perioadă, el a vorbit despre experiențele sale traumatice din timpul serviciului militar. Acum, se confruntă cu un apel la „execuție” din partea „AS-Sahab Media Foundation”, portalul media al organizației „al-Qaeda”.

Între anii 2007-2013, Prințul Harry a fost copilot de elicopter în Afganistan, descriind această perioadă ca fiind una teribilă. Mărturiile sale au stârnit resentimente în rândul organizațiilor teroriste, iar „AS-Sahab Media Foundation” a făcut un apel către musulmanii din întreaga lume să efectueze un atac asupra lui.

Scopul este de a produce „atacuri sângeroase și revoluții pentru a-i sprijini pe palestinieni”.

Se pare că organizația teroristă Hamas ar trebui să primească sprijin „dintr-o singură lovitură”, iar „execuția” Prințului Harry ar servi drept „act simbolic de răzbunare și pedeapsă pentru toți susținătorii Israelului” în contextul actual al conflictului militar din Țara Sfântă.