‘Ca parte a mandatului său, BCE este dispusă să facă orice este necesar pentru a salva moneda euro. Şi vă rog să mă credeţi, va fi suficient!’, a afirmat Draghi, într-un discurs rostit la 26 iulie a.c. la o conferinţă la Londra, în care a subliniat că ‘euro este indestructibil’.

În toiul zvonurilor despre prăbuşirea zonei euro, preşedintele BCE a considerat necesar să reitereze poziţia organismului de reglementare.

Financial Times notează că Draghi a jucat un rol-cheie în cea mai zgomotoasă istorie financiară a anului 2012 – criza financiară. Aducând un omagiu altor figuri proeminente, printre care cancelarul german Angela Merkel şi premierul italian Mario Monti, ziarul britanic menţionează că preşedintele BCE a fost ‘principalul actor’ care a împins autorităţile şi băncile centrale din uniunea monetară să adopte măsuri pentru menţinerea monedei unice.

Potrivit publicaţiei, Draghi a fost mult mai ferm la şefia BCE decât predecesorul său Jean-Claude Trichet, pe care l-a înlocuit în funcţie acum mai bine de un an.
SURSA: Agerpres