CEO-ul celor de la BlackBerry, John Chen, a anunţat parteneriatul între cele două companii. Telefonul Boeing Black este dezvoltat de către compania de aeronautică din Chicago, cunoscută în primul rând pentru avioanele comerciale, dar şi pentru cele de luptă.

Telefonul celor de la Boeing este primul care se poate auto-distruge dacă este încercată spargerea softului său. Boeing Black ecripteaza telefoanele şi este destinat agenţiilor guvernamentale şi către alţi oameni care vor să-şi menţina comunicarea şi datele în siguranţă.

"Suntem bucuroşi să anunţăm că Boeing colaboreaza cu BlackBerry pentru a oferi o soluţie sigură pentru mobilele cu Android folosind platforma noastra BES 12" a anunţat John Cen.

"Asta, apropo, este singurul lucru care imi este permis sa-l spun" a mai zis Chen.

BlackBerry Enterprise Service, sau BES 12, va permite clientilor precum corporaţii sau agenţii guvernamentale să managerieze şi să securizeze nu numai telefoanele BlackBerry din reţelele interne, ci şi cele cu sisteme de operare diferite precum Android sau iOS.

Telefonul Boeing foloseste dual SIM pentru a avea acces la mai multi operatori şi poate fi configurat pentru a se conecta la senzori biometrici şi sateliti. Boeing a început să pună la dispoziţie potenţialilor clienţi acest telefon.