Ferrari va prezenta primul model electric anul viitor

Directorul general de la Ferrari, Benedetto Vigna, a anunțat că producătorul italian de automobile de lux va lansa primul său supercar complet electric în trimestrul patru al anului următor. Vigna este încrezător că noul vehicul se va vinde la fel de bine ca și modelele echipate cu motoare pe combustie, transmite Bloomberg.

„Suntem pe calea cea bună”, a declarat Vigna.

Vigna a descris viitorul supercar electric ca fiind „unic în fiecare privință”, subliniind că Ferrari nu va încerca să imite sunetul motoarelor tradiționale, ci va reinterpreta sunetul motorului electric.

Noul model va fi produs într-o nouă uzină la Maranello, Italia, destinată asamblării automobilelor hibride și electrice, care va fi inaugurată la mijlocul acestui an.

Interesul pentru primul automobil electric Ferrari este deja ridicat, clienți de până la 50 de ani și chiar mai în vârstă contactându-l pe Vigna pentru a-și exprima dorința de a achiziționa acest model. Aceștia așteaptă cu nerăbdare primul automobil „verde” al Ferrari.

„Ei aşteaptă primul nostru automobil verde”, a spus Vigna.

Vigna a încurajat competiția privind dezvoltarea tehnologiilor verzi

Referindu-se la avansul vehiculelor electrice, Vigna a subliniat că acest lucru ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru Europa, încurajând competiția în dezvoltarea tehnologiilor verzi.

„Pentru mine acesta este o chemare la acţiune pentru Europa. Este o competiţie frumoasă”, a spus Benedetto Vigna.

Există tensiuni crescânde între China și Europa pe măsură ce se apropie termenul limită pentru rezultatele unei anchete UE privind subvențiile pentru constructorii chinezi de automobile electrice.

Autoritățile chineze au indicat că ar putea impune tarife vamale de până la 25% pentru importurile de automobile cu motoare mari, ca răspuns la măsurile similare ale Washington-ului. Totuși, Ferrari are o expunere mai mică pe piața chineză comparativ cu alte mărci de lux.

masina Tesla
SURSA FOTO: Dreamstime

Tesla a început construcția fabricii din Shanghai

În paralel, Tesla a început construcția unei fabrici în Shanghai pentru a produce sisteme Megapack de stocare a energiei, care vor fi distribuite la nivel global. Noua uzină, situată în zona de liber schimb Lingang, va fi prima unitate de acest tip a Tesla din afara SUA.

Producția de masă va începe la începutul anului viitor, cu o capacitate inițială de 10.000 de sisteme Megapack pe an, echivalentul a 40 de Gigawați-oră de capacitate de stocare.

Sistemele Megapack sunt baterii puternice care stochează energie, contribuind la stabilizarea rețelei și prevenirea întreruperilor în alimentare. Fiecare Megapack poate stoca peste 3,9 megawați-oră de energie, suficient pentru a alimenta 3.600 de locuințe timp de o oră.

Tesla produce vehicule electrice în Shanghai din 2019, pentru piețele din China, Europa și alte regiuni. În China, Tesla ocupă locul doi în funcție de vânzări, după grupul chinez BYD.

Miercuri, acțiunile Tesla au urcat cu 6,6% la Bursa de la New York, deși titlurile au înregistrat un declin de 25% în acest an.