Directorul general al Complexului Energetic Rovinari, Gheorghe Daviţoiu, a declarat azi că predecesorul său în funcţie, Laurenţiu Ciurel, a încasat singur anul trecut o primă de 50.000 de lei de la unitate, sumă pe care nu a mai împărţit-o cu altcineva, aşa cum declarase acesta cu o zi în urmă.

Gheorghe Daviţoiu a declarat că banii au fost daţi în baza realizării indicatorilor de performanţă stabiliţi în contractul de mandat pentru anul 2007, an în care Laurenţiu Ciurel a fost director din luna mai, înaintea sa fiind în funcţie Ion Dondera.

Conform lui Daviţoiu, Dondera a încasat şi el circa 20.000 de lei, sumă care i se cuvenea pentru perioada în care a condus unitatea.

Cine şi cât a încasat

Precizările sunt făcute la o zi după ce Laurenţiu Ciurel a declarat, într-o conferinţă de presă, că a refuzat anul trecut să încaseze o primă de 150.000 de lei, acceptând să primească doar 57.100 de lei, din care i-a oferit 20.000 de lei predecesorului său, Ion Dondera.

Ciurel a menţionat că suma i s-a părut foarte mare şi a refuzat să încaseze toată prima pe considerentul că oricum avea un salariu de circa 18.000 lei. Gheorghe Daviţoiu afirmă că, în schimb, prima de la nivelul anului trecut, pentru realizarea indicatorilor din 2007, a fost de circa 70.000 de lei, nu de 150.000 de lei, cum afirmase Ciurel.

Diferenţa de mandat

Fostul director general Ion Dondera a declarat că el şi-a încasat prima de 20.000 de lei de la Complexul Energetic, nu din banii lui Laurenţiu Ciurel. „Cum să-mi dea Ciurel mie banii ăştia? Nu ştiu de ce vrea să-şi aroge singur nişte merite, dar eu am luat banii de la unitate. Cât a luat el e treaba lui, dar la realizarea indicatorilor de performanţă în 2007 am avut şi eu o contribuţie importantă pentru că, până în mai, când a venit el, eu am fost director general. Am contract de mandat înregistrat oficial şi în baza lui am primit aceşti bani”, afirmă Dondera.

SURSA: Mediafax