Prima țară care a aprobat complet vaccinul Johnson & Johnson

Potrivit informațiilor transmise de cbsnews.com, Canada este prima ţară din lume care a aprobat complet vaccinul anti-COVID cu doză unică de la Johnson & Johnson. Amintim că Health Canada autorizase în luna martie vaccinul printr-un ordin provizoriu.

„Astăzi marcăm prima aprobare importantă prin reglementare a vaccinului Johnson & Johnson împotriva COVID-19 şi un moment important pentru aprecierea devotamentului tuturor celor implicaţi în dezvoltarea vaccinului nostru împotriva COVID-19, a partenerilor noştri, a autorităţilor de reglementare şi a participanţilor la studiile clinice. În timp ce ratele de vaccinare continuă să crească, un vaccin care evită îmbolnăvirea gravă şi protejează împotriva spitalizării legate de COVID-19 şi a decesului va contribui la reducerea presiunii asupra sistemelor de sănătate şi este o opţiune importantă pentru oamenii din Canada şi din întreaga lume”, a declarat într-un comunicat vicepreşedintele comitetului executiv şi directorul ştiinţific al companiei, Paul Stoffels.

Ce alte seruri au fost aprobate în Canada?

Oficialii canadieni din domeniul sănătăţii au autorizat de asemenea vaccinurile AstraZeneca, Moderna şi Pfizer pentru toţi adulţii în vârstă de peste 18 ani.

De asemenea, 75% din populaţia ţării este complet vaccinată, conform bazei de date a Canadei privind COVID-19. De la declanşarea epidemiei în China, la sfârşitul lui 2019, canadienii au raportat un total de 1.722.319 cazuri şi 29.555 de decese legate de coronavirus.

Ce efect are rapelul Johnson & Johnson?

Conform unui studiu efectuat de compania americană Johnson & Johnson, doza de rapel a vaccinului a oferit protecție de 100% împotriva formelor severe de Covid-19.

Administrat în doză dublă, vaccinul Johnson & Johnson oferă protecție 100% contra formelor severe de Covid-19. Acest studiu a mai scos în evidență faptul că rapelul a fost eficient în proporție de 94% în prevenirea infecțiilor simptomatice cu Covid și 75% eficient în ansamblu atunci când a fost administrat la 56 de zile după doza inițială.

„Vaccinul nostru cu o singură doză generează răspunsuri imune puternice și asigură imunitate de lungă durată”, a declarat Mathai Mammen, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare al unității de medicamente al Johnson & Johnson, potrivit Emergency-live.

„Când se administrează un rapel al vaccinului Johnson & Johnson Covid-19, puterea protecției împotriva Covid-19 crește în continuare”, a adăugat acesta.