Călin Man este un afacerist din Dej, prieten cu comandantul Poliţiei Dej şi cu agentul-șef principal la Serviciul de Ordine Publică Dej, dar şi unul dintre cei mai violenţi proxeneţi din dosarul cunoscut în presa locală drept “Peşti la Dej”. Călin Man are o firmă de construcţii, prin intermediul căreia a realizat lucrări precum un supermarket important din Dej, iar câteodată apare în postări laudative pe pagina de Facebook a IPJ Cluj, fiind un apropiat al poliţiştilor Alin Câmpean, Valer Gavrilă şi Dacian Târnovan.

Sursă foto: Ziar de Cluj

Stenogramele de la dosar arată cum proxeneţii racolau femei, le trimiteau în străinătate ca să producă bani, le ameninţau cu moartea dacă era nevoie, iar toată activitatea avea loc sub ochii Poliţiei din Dej, care nu intervenea în niciun fel, scriu cei de la Ziar de Cluj.

Aceştia mai notează că, la mai puţin de 24 de ore de la percheziţii, în biroul comandantului Alin Câmpean a venit avocatul Cristian Dumitru, reprezentantul lui Călin Man, pentru a povesti tot ce s-a discutat la audierile efectuate de BCCO Cluj și Parchetul Judecătoriei Dej. Afaceristul Călin Man a mai fost cercetat în trecut pentru proxenetism, iar astăzi se cere arestarea preventivă a acestuia pentru faptele ce au avut loc în perioada 2016 – 2020.

La dosar apare şi o detaliere a sumelor pe care Călin Man le-ar fi primit, printr-un serviciu de transfer online de bani, de la una dintre fetele trimise la Viena. În perioada februarie 2016 – august 2018, Mihaela Butean i-ar fi trimis afaceristului 19.4180 euro, prin intermediul a 44 de tranzacţii, iar în perioada mai 2018 – ianuarie 2020, încă 5.400 de euro prin 9 tranzacţii realizate printr-un alt serviciu similar, potrivit ziardecluj.ro.