Preşedintele Nicolas Maduro nu a spus cum a ajuns guvernul la această cifră în urma confruntărilor dintre demonstranţi care au blocat şosele, susţinători radicali ai guvernului şi forţele de ordine, ce au condus la violenţe soldate cu cel puţin 31 de morţi.

'Minoritatea care îşi doreşte o lovitură de stat a făcut atât de mult rău ţării (…) au ars o universitate publică unde sute de tineri mergeau să studieze', a afirmat el într-un discurs difuzat de televiziunea naţională. 'Aceasta nu este o formă de protest. Este vandalism. Este terorism', a întărit şeful de stat.

Maduro a făcut trimitere la un colegiu militar afiliat forţelor armate din Venezuela despre care autorităţile susţin că a fost incendiat de demonstranţi în oraşul vestic San Cristobal, în apropiere de graniţa cu Columbia. San Cristobal a fost cel mai afectat de violenţe de când protestele au început în prima parte a lunii trecute. Miercuri, agenţi de securitate l-au arestat pe primarul de opoziţie al oraşului şi l-au acuzat de instigare la 'rebeliune civilă'.

În context, Curtea Supremă le-a ordonat primarilor mai multor municipalităţi conduse de opoziţie să demonteze baricadele stradale ridicate de protestatari şi care conduc la confruntări, potrivit Reuters.AGERPRES