Principala concluzie care s-a desprins a fost aceea că mediul de afaceri din turismul românesc dorește o comunicare continuă cu autorităţile statului, în care cei din urmă să aibă o imagine cât mai clară asupra problemelor turismului, pentru a putea găsi soluţiile cele mai bune, în vederea rezolvării tuturor problemelor pe care industria le întâmpină.

O problemă importantă pe marginea căreia s-a discutat prelungit a fost cea legată de structura anului şcolar, care îi nemulţumeşte pe investitorii în turismul de pe litoral. Investitorii din turism au vorbit şi despre lipsa personalului calificat, începând de la bucătari şi ospătari până la cameriste.

 ”Acum este important să şcolarizăm tinerii pe domenii de activitate de care economia are nevoie şi nu ce vrea fiecare dintre noi”, a declarat Mohammad Murad, preşedintele FPTR.

De asemenea, în cadrul dezbaterii, au fost punctate și alte teme precum administrarea staţiunilor turistice de către societăţi constituite prin parteneriat public-privat; realizarea unui plan de investiţii pentru staţiunile turistice, deblocarea legii impozitului specific șicrearea de condiţii speciale pentru turismul din Delta Dunării.