Președintele CCIR, Mihai Daraban, a mulţumit ambasadorilor şi reprezentanţilor misiunilor diplomatice pentru implicarea acestora în consolidarea și intensificarea cooperării economice bilaterale şi stimularea investiţiilor și, totodată, a încurajat reprezentanții misiunilor diplomatice să păstreze un dialog constant cu CCIR și cu instituțiile și ministerele de resort.
De asemenea, Mihai Daraban a punctat evenimentele importante pe care CCIR le-a organizat și la care a luat parte, precum misiunile economice din 2018 și forumurile de afaceri la care au fost prezenți șefii de stat ai Bulgariei și Croației: „Anul trecut am avut onoarea să organizăm la Camera de Comerț și Industrie a României forumuri economice în marja vizitelor președinților de stat ai Bulgariei și Croației, bineînțeles cu participarea extraordinară a Președintelui României, dl. Klaus Iohannis. De asemenea, avem plăcerea să amintim forumurile și misiunile economice care au avut loc în țări de pe toate continentele, precum Statele Unite, Peru, Indonezia, Franța și Egipt. În total, Departamentul de Relații Externe al CCIR a organizat mai bine de 40 de evenimente, atât în România, cât și în străinătate”, a mai punctat președintele CCIR.
În ceea ce privește obiectivele stabilite pentru anul 2018, Mihai Daraban a menționat intenția de a menține și de a intensifica relațiile comerciale cu țări de pe întreg mapamondul. „Ne propunem să încurajăm comerțul liber și competiția. Ne dorim să organizăm Forumul economic al Inițiativei Celor Trei Mări, acesta fiind unul din obiectivele primordiale ale CCIR pentru anul în curs. Totodată, vrem să promovăm România și comerțul exterior prin participarea la prima ediție a ”China International Import Expo”, din Shanghai. Dorim să continuăm proiectul “Business Without Corruption” alături de ambasada Statelor Unite ale Americii și ambasada Marii Britanii, dar în același timp să contribuim cu toată priceperea și devotamentul la simplificarea și finalizarea legilor fiscale în beneficiul mediului de afaceri”, a declarat președintele CCIR.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe (MAE),Victor Micula a vorbit despre  implicarea CCIR în promovarea intereselor comerciale ale României în străinătate. „Camera de Comerț și Industrie a României este cel mai apropiat partener din sectorul privat al ministerului în implementarea agendei evenimentelor diplomatice din sectorul economic, fapt care se datorează reputației la nivel global al CCIR și, totodată, nivelului de expertiză dobândită de-a lungul anilor. Promovarea intereselor economice în străinătate și dezvoltarea relațiilor comerciale în afara granițelor țării sunt obiective primordiale atât pentru MAE, cât și pentru CCIR. În ultimii ani, în contextul acestor obiective comune, am plăcerea să constat că relațiile de colaborare dintre instituțiile noastre au crescut considerabil”, a declarat Victor Micula. Totodată, secretarul de stat și-a exprimat toată încrederea în sprijinul CCIR pentru organizarea unui Forum economic cu ocazia Inițiativei celor Trei Mări: „Ne bazăm pe suportul CCIR în organizarea acestui Forum economic care va avea loc anul acesta, în septembrie, la București, sub patronajul Președinției României”.
Camera de Comerţ şi Industrie a României organizează anual un eveniment devenit tradiție – Recepţia în onoarea Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti. Prin acest eveniment, CCIR onorează contribuţia reprezentanţelor diplomatice din anul 1864, când diplomaţii străini din Bucureşti au făcut demersuri pe lângă domnitorul Alexandru Ioan Cuza pentru promulgarea primei legi a Camerelor de Comerţ din Principatele Unite, semnată la 30 septembrie 1864.