Premierul Florin Cîțu vorbește despre un nou concept: micromobilitatea. Vine în completarea digitalizării a ceea ce administraţia centrală încearcă să facă.

Va contribui la conceptul de smart city unde s-a umblat la digitalizarea modului în care organizăm traficul.

Premierul Florin Cîțu vorbește despre un nou concept. Micromobilitatea va completa digitalizarea

Premierul Florin Cîţu participă în sistem online la dezbaterea „Smart City”, unde a declarat că prin micromobilitate şi digitalizare reuşim să câştigăm timp pe care îl folosim pentru a ne îmbunătăţi viaţa, precizând că se pierde foarte mult timp în trafic.

Premierul a subliniat că în PNRR există un fond pentru proiectele de mobilitate care pot fi accesate de către unităţile administrativ-teritoriale.

”În PNRR există un fond de dezvoltare la care pot să aibă aces doar primăriile din România, deci doar unităţile administrativ-teritoriale, care finanţează în special proiecte de mobilitate, smart city şi aşa mai departe, deci există acest fond , ajutăm fiecare comunitate să se dezvolte, de la cea mai mică la cea mai mare în această direcţie, cee ace arată clar că noi vedem dezvoltarea unei comunităţi în jurul acestei idei de smart city, de eficientizare, cu aceeaşi aplicaţie pentru toate tipurile de transport comun, privat, public şi aşa mai departe.

Mergem în această direcţie cu digitalizarea sistemului de trafic şi un sistem de mobilitate, micro-mobilitate integrat, câştigăm timp şi asta înseamnă în final, ceea ce ne interesează pe toţi, o economie mai performantă şi o creştere economică”, a declarat premierul, potrivit adevarul.ro.

”Astăzi s-a schimbat cumva paradigma”

Florin Cîţu a declarat în deschiderea workshop-ului „Smart City: Micromobilitatea, o necesitate pentru dezvoltarea sustenabilă a oraşelor”; Dezvoltarea comunităţilor inteligente, condiţie esenţială pentru modernizarea României, că micromobilitatea este un concept nou care vine în completarea digitalizării.

”Micromobilitatea este un concept nou şi vine în completarea digitalizării a ceea ce administraţia centrală încearcă să facă dar cumva trebuie să le unim pentru că decizia în ceea ce priveşte soluţiile pentru a rezolva aglomerarea urbană vin de la autorităţile locale şi cumva trebuie să ne unim.

În trecut era ideea simplă că poţi să faci străzi mai mari sau bulevarde mai largi şi s-a rezolvat problema. Astăzi s-a schimbat cumva paradigma, pentru că am văzut că nu s-a rezolvat problema, dimpotrivă, aceste bulevarde mai mari sau străzi mai mari se aglomerau, se umpleau cu mai multe maşini, transportul în comun sau maşini personale şi problema poluării nu s-a rezolvat.

Cu toţii am încercat să găsim soluţii. A venit acest concept de smart city unde s-a umblat la digitalizarea modului în care organizăm traficul. Au apărut şi soluţii din domeniul privat”, a mai declarat Cîţu, conform sursei citate.

Autorităţile au două obiective

El a precizat că autorităţile au două obiective, reducerea poluării şi câştigarea de timp.

”Avem două obiective, unul este reducerea poluării şi al doilea este de a câştiga timp. Pierdem foarte mult timp, şi au fost calcule şi în România în ultimii ani, cât timp pierdem în fiecare zi în trafic şi cât se pierde din timpul naţional pentru că oamenii stau în trafic dimineaţa două ore, seara două ore în drum spre sau de la locul de muncă şi prin micromobilitate, digitalizare, acest sistem modern de a trăi în oraş, reuşim să câştigăm timp, timp pe care îl folosim pentru altceva, pentru a îmbunătăţi viaţa.

Până la urmă toate astea duc către un mod de viaţă mai bun”, a completat el.

Premierul participă, în sistem online, la workshop-ul „Smart City: Micromobilitatea, o necesitate pentru dezvoltarea sustenabilă a oraşelor”; Dezvoltarea comunităţilor inteligente, condiţie esenţială pentru modernizarea României.

Sursa foto: Facebook, Florin Cîţu.