Prin această procedură clienţii Elefant.ro vor completa o singură dată adresa de livrare şi preferinţele de plată, direct din contul de utilizator, urmând ca aceste informaţii să devină setări predefinite, folosite ulterior pentru fiecare comandă cu un click plasată pe Elefant.ro. Modelul acesta a fost pentru prima dată implementat de  Amazon.com şi AppleStore.

În ceea ce priveşte opţiunea de plată prin card bancar, după prima plată efectuată nu va mai fi nevoie de completarea tuturor datelor, ci va fi suficientă selectarea cardului şi introducerea codului de securitate de pe spatele acestuia.

Oferta Elefant.ro cuprinde peste 40.000 de cărţi, eBooks, muzică, filme, eReadere şi tablete. În prezent, cumpărătorii pot citi înainte de achiziţie primele 20 de pagini din peste 5.000 de cărţi, iar conceptul va fi extins şi la nivelul ofertei de muzică şi film achiziţionate online. Piesele vor putea fi ascultate în avanpremieră timp de 30 de secunde, iar filmele vor avea un trailer disponibil spre vizionare, înainte de plasarea comenzii.

În anul 2011, Elefant.ro a înregistrat o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro, iar estimările companiei pentru anul curent se ridică la 2,5 milioane euro exclusiv online. De la începutul acestui an, Elefant.ro derulează un parteneriat de exclusivitate cu reţeaua Kaufland pentru difuzarea de carte. Pentru acest parteneriat se estimează circa 1 milion de euro în cifra de afaceri pe 2012.

Lansarea noii proceduri simplificate vine pe fondul unei creşteri de peste 70% a comenzilor înregistrate de Elefant.ro comparativ cu începutul anului anterior.