Autoritatea română de concurenţă va evalua această preluare în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de Legea Concurenţei.

Opiniile şi punctele de vedere ale părţilor interesate cu privire la acest subiect pot fi transmise prin fax sau prin poştă pe adresa Consiliului Concurenţei. Potrivit comunicatului instituției, citat de Agerpres, anterior realizării operaţiunii E.ON Instalaţii Interioare SA făcea parte din grupul E.ON.

E.ON România SRL, membră a grupului E.ON, este o companie platformă care susţine companiile E.ON operaţionale în România în sectorul gazelor naturale şi al electricităţii.

Adrem Invest SRL, membră a grupului Adrem, este specializată în ingineria industrială şi are ca principale activităţi dezvoltarea soluţiilor pentru aplicaţiile vidului în industrie, furnizarea de soluţii de automatizare, citirea contoarelor electrice şi a celor de gaze naturale.

E.ON Instalaţii Interioare SA va avea ca obiect principal de activitate efectuarea reviziilor şi verificărilor tehnice periodice a instalaţiilor de gaze naturale.

La începutul lunii aprilie, conducerea E.ON România a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că în luna martie,  a semnat cu Adrem Invest un acord de parteneriat în domeniul activităţii de Revizii şi Verificări ale instalaţiilor de gaze naturale, respectiv al celei de citiri contoare. "Obiectivul acestei asocieri este de a se impune rapid pe piaţa de profil, prin oferirea unui pachet de servicii specializate atât pentru consumatorii casnici, cât şi pentru companii", a comunicat atunci conducerea companiei E.ON.